Шоколадан дүрлэгтэй бутардаг жигнэмэг /15 ширхэг/
Өглөөний кофетойгоо сахаргүй, илчлэг багатай амттан хослуулж идмээр байна уу? Now Foods-н Лам жимсний сахар орлуулагчтай энэхүү жигнэмэг нь илчлэг багатай, цагаан сахрын агууламжгүй тул та таргална гэсэн айдасгүйгээр амттан болгож идэх боломжтой.
Орц:
- 16 цайны халбага давсалсан веган цөцгийн тос
- 1 аяга Алмондын гурил
- 1 аяга гурил /хэрэв Gluten free хүнс хэрэглэдэг бол алгасаж алмондын гурилаа 1 аяга нэмэх боломжтой/
- ⅓ Лам жимсний сахар орлуулагч /Monk Fruit with Erythritol/
- 1 аяга хар шоколадны үйрмэг
- 1 цайны халбага кокосны тос
- 2 цайны халбага далайн давс
Заавар:
- Дунд хэмжээний аяганд цөцгийн тосоо хийж, богино долгионы зууханд (Microwave) хайлуулна. Үүний дараа алмонд гурил, гурил болон сахраа хийж, сайтар хутгаж зуурна.
- Зуурмагаа 5x15 см хэмжээтэй урт нарийн болгож, хүнсний скочоор ороон 40 минут орчим хөлдөөгчид хөргөнө.
- Шарах шүүгээгээ 350 градуст халааж, илгэн цаасаар листээ бүрнэ
- 40 минутын дараа зуурмагаа гаргаж 2 см-ийн урттайгаар хуваан, бэлдсэн лист дээрээ өрнө
- Шарах шүүгээнд 11-13 минут орчим ирмэг нь шаргалтах хүртэл жигнэсний дараа гаргаж хөргөнө.
- Жигнэмгээ хөрж байх зуур, шоколадны үйрмэг болон кокосны тосоо богино долгионы зууханд 15 секундийн давтамжтайгаар хоорондоо нийлтэл нь хайлуулна.
- Жигнэмгээ тал хүртэл нь хайлсан шоколадандаа дүрж лист дээрээ тавина. Үүний дараа дээр нь далайн давсаа цацаж чимэглэнэ.
- Бэлдсэн шоколадтай жигнэмгээ 10 минут хөлдөөгчид хөргөснөөр идэхэд бэлэн болно.